Hugo

De cocktail voor overwinnaars

De flauwe mop in de titel van dit bericht daargelaten (overwinnaar = victor, Victor Hugo = schrijver les Misérables), gaat het hier over het bereiden van een smakelijke Hugo cocktail. Voor wanneer de klassieke cava eens toe lijkt aan een zoete update. Voor de Hugo heb je een flinke dosis cava nodig, maar breng je hem op smaak met vlierbloesemsiroop. Als je dat vervolgens afwerkt met een limoenschijfje en een paar muntblaadjes, heb je een Hugo waar de gelijknamige schrijver nog een puntje aan kan zuigen!

Recept Hugo

7 cl Cava

2 cl Vlierbloesemsiroop

limoenschijfje

muntblaadjes

ijsblokjes

Koel het glas eerst met behulp van de ijsblokjes. Vergeet niet om het overtollige smeltwater af te gieten om een waterig drankje te vermijden! Vervolgens voeg je de vlierbloesemsiroop en de cava toe. Om de Hugo verder op smaak te brengen kan je tot slot ook nog het limoenschijfje toevoegen en een takje munt. De munt kan je heel lichtjes kneuzen zodat de aroma's beter vrijkomen. Als allerlaatste wapenfeit van de Hugo vergeet je best niet om alles voorzichtig om te roeren. Als je dat niet doet heb je in het begin enkel zure cava en op het einde een mierzoete siroop. Het moge een tip zijn om dit zoete aperitief naar nieuwe hoogten te brengen!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *