Gin Cocktails

GIN COCKTAILS

Gin, toch wel een beetje het nieuwe codewoord in een cocktailbar anno 2016. Inderdaad, anno 2016. In tegenstelling tot wat velen durven zeggen, is gin allesbehalve dood en begraven. Dit levenselixer op basis van jeneverbessen leent zich namelijk uitstekend tot het maken van een lekkere cocktail.

Naast de klassieke gin en tonic zijn er nog duizend-één mogelijkheden om tot lekkere gin cocktails te komen. Interesse? Ontdek dan hieronder al mijn favoriete recepten waar gin als basis centraal staat!

Cocktails op basis van gin

Een gin tonic kent iedereen. We zouden bijna denken dat er eigenlijk ook niets bijzonders aan is, maar niets is uiteraard minder waar! Probeer eens een Elderflower gin tonic te maken als frisse variant op de klassieker.

De Basil Smash is een gin cocktail waar je je misschien niet direct aan verwacht had. Met de verfrissende toets van citroen en basilicum heb je een topcocktail om op warme dagen stijlvol verfrissing te zoeken.

Voor een pittige cocktail ben je bij de GINber bij het juiste adres. De GINber maakt gebruik van verse gember voor een licht pikante afdronk, maar houdt het geheel vlot drinkbaar dankzij de toegevoegde ginger ale.