elderflower gin tonic

Elderflower gin tonic

elderflower gin tonic

De ultieme elderflower gin tonic

Er zijn duizend-en-één soorten gins en minstens zoveel tonics die je met elkaar kan combineren om een waarlijk bijzonder aangenaam resultaat te krijgen. Vaak kan je per gin ook een hele waslijst aan verschillende tonics en botanicals gaan toevoegen naargelang jouw specifieke smakenpallet. Soms, echter, heb je een gin die gewoon om één welbepaalde tonic schreeuwt alsof zijn leven als klasse-aperitief ervan afhangt. In het geval van de Gordon's Elderflower gin is dat scenario van toepassing. Deze gin is sowieso al een zeer aparte variant die niet overal verkrijgbaar is (reden te meer om een trip naar de UK te maken!) en smaakt zeer sterk door naar - u raadt het nooit - elderflower oftwel vlierbloesem. Iets in mij zegt dan ook dat deze gin tonic wel eens goed zou kunnen zijn voor de droge hoest. 

De Elderflower gin is een atypische London Dry aangezien ze allesbehalve droog is, maar eerder een zoete toets heeft die doet denken aan de Old Tom style gins. Dankzij de natuurlijke aroma's van de gebruikte vlierbloesem alsook het relatief lage alcoholpercentage van 37,5% is deze gin ook puur zeer toegankelijk. Je hoeft hem ook niet per se te mengen met een tonic, maar je kan er ook voor kiezen om hem te combineren met een appelsapje en massa's ijsblokjes, zeer verfrissend in de zomer. Aangezien dit echter een recept is met tonic, ga ik daar hier niet verder over uitweiden. Gin tonic dus, met vlierbloesem. Wegens het verfrissende karakter van deze karakter zou je hem eveneens eerder als een zomers aperitief kunnen zien, maar eigenlijk kan je hier met gemak een heel jaar door van genieten. 

Afhankelijk van het seizoen, kan je besluiten om op dit recept te variëren met je botanicals. De jeneverbessen spreken voor zich, maar je kan er ook nog een limoenschijfje aan toevoegen om de drank iets meer zuurte te geven. Dat kan het hele jaar door, maar in de zomerperiode zou je in plaats van met limoentjes met aardbeien kunnen werken. Een subtiele zoetzure toets die deze elderflower gin tonic naar een hoger niveau kan tillen!

Ingrediënten

5cl Elderflower gin (Gordon)

10 cl Elderflower tonic (Fever Tree of Thomas Henry)

1 limoenschijfje en/of aardbei

ijsblokjes

Botanicals: jeneverbessen

Bereiding

Het bereiden van een gin tonic is niet zo bijzonder. Waar je wel op moet letten is het correct inschenken van de elderflower tonic. Eerst voeg je de ijsblokjes toe in het glas, laat ze eventueel rondwalsen zodat het ballonglas goed koel wordt. Let er wel op dat je het smeltwater afgiet met een strainer of je verdunt de drank. Vervolgens voeg je de elderflower gin toe en de botanicals. Last but not least overgiet je met de tonic, maar doe dit niet rechtstreeks op de gin. Idealiter gebruik je een cocktail lepel om de tonic toe te voegen opdat je de bubbels behoudt. Als je de tonic er gewoon bijkapt, zou het kunnen dat er een aantal koolzuurbellen "barsten" waardoor je minder bruis hebt. Tip van de dag: niet roeren! Laat de tonic zichzelf verspreiden en vermengen met de gin. Roeren is absoluut uit den boze! Thank me later.

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *