gin basil smash

Gin Basil Smash

gin basil smash

De Basil smash, vernuftig verfrissend

De basil smash is een, u raadt het nooit, basilicum cocktail op basis van gin. Op het eerste zicht lijkt dit een niet alledaagse combinatie waar je niet meteen wild van zou worden, maar niets is minder waar. Behalve dat van het "niet alledaagse" misschien, het combineren van basilicum en gin is immers niet het eerste wat in je zou opkomen als je aan een cocktail denkt. Toch moet je deze zeker een kans geven. Als lid van de lipbloemenfamilie (voor de details verwijs ik u door naar Wikipedia) is er een sterk verwantschap met munt, waardoor de basilicum voor een verfijnde frisse toets zorgt in de cocktail. Net als bij munt gaat ook basilicum heel goed samen met citrus, vandaar ook het gebruik citroen in de basil smash. Om het zurige te compenseren voegen we daarom ook nog het rietsuiker toe, want, zeg nu zelf, een cocktail moet vlot binnen gaan. Ontdek hoe wij deze ietwat aparte gin cocktail bereiden en laat je verrassen door z'n frisse karakter

Ingrediënten

5 cl London dry gin 

10-tal basilicum blaadjes

1/2 citroensap

1 tl rietsuiker

ijsblokjes

Bereiding

Om de Basil Smash tot een goed einde te brengen ga je als volgt te werk: je voegt een tiental (gespoelde) basilicumblaadjes toe aan een tumblerglas dat uiteraard op voorhand gekoeld is. Op de blaadjes doe je dan een theelepel rietsuiker of een 20 ml suikersiroop, afhankelijk van wat je liever hebt. Snijd de citroen in de lengte in tweeën. De helft die je gaat gebruiken snijd je vervolgens in 6 stukken en voeg je toe aan het glas. Kneed alles goed met een muddler zodat het sap uit de citroen komt en de blaadjes gekneusd worden zodat de aroma's vrijkomen. Vermorzel de blaadjes echter niet tot pulp om onaangename gevolgen te vermijden (ik denk spontaan aan een geplet blaadje dat aan je linkerhoektand blijft kleven). Voeg 50 ml gin toe (een kruidige gin zoals de Gin Mare past hier goed bij, maar met een London Dry zit je nooit slecht!) om vervolgens het ijs toe te voegen en het geheel duchtig te roeren. Werk vervolgens af met een basilicumblaadje et voila, enjoy the freshness!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *