ginber

GINber

ginber

De Ginber brengt de ultieme GINger ervaring

Fans van gin en gember kunnen bij deze gin cocktail hun hart ophalen. Niemand had het allicht durven vermoeden, maar de Ginber bestaat uit...gin en gember. Deze cocktail is danzij de ginger ale een vrij zoet drankje dat zich perfect leent voor de iets zonnigere dagen. De ginger ale is niet te verwarren met gemberbier, al is het perfect mogelijk om ook die laatste te gebruiken als mixer. Let er dan wel bij op dat je drank niet te pittig wordt, een kleine toevoeging van iets zoetigs lijkt me dan wel op zijn plaats. In de ginber gebruik je namelijk voor een totaalplaatje best ook een schijfje verse gember. Dit geeft een diepere dimensie aan je cocktail. Echter, verse gember is niet uitgesproken zoet en kan heel pittig zijn.

Persoonlijk vind ik het toevoegen van limoensap een meerwaarde voor deze cocktail, maar dat is uiteraard geen verplichting. Focus je liever op de pure smaken van de gin enerzijds en de gember anderzijds, dan kan je er altijd voor kiezen om het limoensap achterwege te laten. Bij deze cocktail is de keuze van gin niet onbelangrijk. Gezien de pit van de verse gember is het geen slecht idee om hier een mildere gin te nemen. Mag het allemaal net iets meer zijn, aarzel dan niet om voor ofwel een kruidige gin  ofwel een gin met hoog alcoholgehalte te gaan. De Broker's gin en Uppercut gin komen daar perfect voor in aanmerking!

Ingrediënten

5 cl gin

10 cl ginger ale

2,5 cl limoensap

verse gember

ijs

Bereiding

Voor de perfecte ginber is het een vereiste dat je over verse gember beschikt. Deze geeft namelijk kracht en smaak aan de cocktail. Hoe ga je concreet te werk? Je begint met een glas naar keuze - ik heb hier een ballonvormig gin glas gekozen, maar een tumbler, longdrink of mojitoglas kan natuurlijk ook - en je koelt het met de ijsblokjes. Het smeltwater mag weg om plaats te maken voor de gin en het limoensap. Roer even zodat de smaken goed mengen en voeg dan pas de ginger ale toe. Als je eerst de ginger ale toevoegt en dan pas roert, dan bestaat de kans dat je de koolzuurbubbels kapot roert en je drankje minder bruist. Als finishing touch kan je tenslotte afwerken met verse schijfjes gember die je bij voorkeur ook even kneust opdat de aroma's goed vrij komen. Enjoy the freshness!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *