Rum Cocktails

 

RUM COCKTAILS

Rum, de droom van zo ongeveer elke cocktail liefhebber om te gebruiken als basis. Gewonnen uit suikerriet is deze typisch Zuid-Amerikaanse drank een ideale combo voor frisse zomercocktails met fruit- en vooral citrustoetsen. Denk maar aan de populaire mojito en al zijn varianten, of de daiquiri, eveneens met een hele resem varianten. Je kan ze hieronder allemaal ontdekken (of toch veel).

Een rum cocktail wordt vaak geassocieerd met de zon en het zuiden.  Dit heeft niet alleen met het exotische karakter te maken, maar ook met de vaak kleurrijke drankjes die je ermee op tafel kan zetten. Wil je de zon in huis halen? Dan is een rum cocktail sowieso nooit een slecht idee!

Cocktails op basis van rum

De mojito is een van de, zoniet dé populairste rum cocktail van de wereld. Met zijn frisse karakter is de mojito de drank bij uitstek die je met de zomer associeert. Je kan dan ook pas van een geslaagde zomer spreken als je van minstens één hebt kunnen genieten in de zomerzon.

De daiquiri is een zeer eenvoudige, maar daarom niet minder lekkere cocktail. Voor het ideale daiquiri recept heb je maar drie ingrediënten nodig. Je hoeft dus echt geen meester bartender te zijn met exclusieve bitters om deze parel van een Cubaans zomercocktail op tafel te toveren!

De frozen strawberry daiquiri is een rum cocktail die altijd scoort in de zomer, zowel bij mannen als vrouwen. Heerlijk zoet dankzij de verse aardbeien, zalig verfrissend door het limoensap en het ijs. Tegen deze zomercocktail met de textuur van een slushee is het moeilijk nee te zeggen!