daiquiri

Daiquiri

daiquiri

Daiquiri, altijd een goed idee

De daiquiri is een cocktail die iedereen wel al eens gedronken heeft. Deze shortdrink cocktail met rum is een vaste waarde in het landschap en zou door iedere liefhebber moeiteloos gemaakt moeten kunnen worden. Gebaseerd op rum is de het eveneens een cocktail met Cubaanse roots. Bijgevolg mengt hij geweldig met limoen en suiker. In tegenstelling tot vele andere zuiderse cocktail recepten wordt er bij de daiquiri niets anders meer toegevoegd. Rum, limoen, suiker en ijs, that's it. Basic, maar heerlijk tegelijkertijd.

Door zijn eenvoudige maar sterke basissmaak is hij een godsgeschenk voor bartenders. Je kan er namelijk eindeloos op beginnen variëren door toevoegen van extra ingrediënten. Bekende varianten zijn de strawberry en banana daiquiri. Maar zelfs zonder ingrediënten toe te voegen kan je nog nieuwe dingen proberen. Waar je normaal gezien geen ijs toevoegt bij het standaard recept, kan je bij een frozen daiquiri wel een soort van slushee maken. Blend de ingrediënten met crushed ice en dan heb je een heerlijk verfrissende zomercocktail!

Ingrediënten

5 cl witte rum

3 cl limoensap

1,5 cl suikersiroop

ijs

Bereiding

Voor dit daiquiri recept blijven we bij de klassieke standaardverhoudingen. In een shaker voeg je de drie ingrediënten samen met wat ijsblokken. Vervolgens ga je de daiquiri-in-wording duchtig door elkaar schudden opdat de drank goed afkoelt. Het is ook van belang dat de suikersiroop en het limoensap goed gemengd worden. Je wil niet hebben dat de eerste slokken van je daiquiri zuur zijn terwijl je op het einde met een zoete siroop achterblijft! Goed shaken is dus de boodschap. Meer komt er bij een daiquiri maken ook niet kijken. De ingrediënten goed mixen en dan het geheel boven een gekoeld glas strainen. De ijsblokjes gebruik je verder niet meer, dat doe je enkel in het geval van een frozen daiquiri. Werk je glas nog mooi af met een limoenschijfje en je hebt een heerlijk eenvoudige cocktail om van te genieten!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *