strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri

strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri, zomers zoet

Een heerlijke bloedrode cocktail die de zomer in huis brengt. De strawberry daiquiri is ondanks zijn felle rode kleur allesbehalve een simpel drankje om de dorst te lessen. Door het subtiel combineren van verse zoete aardbeien en frisse limoen bekom je een rum cocktail waarbij je moet uitkijken. Het zoete karakter maskeert namelijk de alcohol die op een zonnig terras al snel naar je hoofd kan stijgen. Laat dit je er echter niet van weerhouden om de strawberry daiquiri te bestellen in volledige vakantiestemming!

Al te vaak wordt deze variant van de gewone daiquiri bestempeld als een vrij vrouwelijk drankje. Niets is minder waar. Man of vrouw, iedereen kan met volle teugen genieten van deze heerlijke cocktail. Bovendien kan je door het toevoegen van extra rum of door te kiezen voor bruine rum extra pit geven aan je drankje. Dat ikzelf een fan ben van dit drankje staat uiteraard volledig los van mijn verdediging. 

Ingrediënten

5 cl (witte) rum

6 aardbeien

2 cl limoensap

2 cl suikersiroop

4 scheppen crushed ice

 

Bereiding

Voor de perfecte frozen strawberry daiquiri MOET je verse aardbeien gebruiken. Hoe roder en dus ook zoeter hoe beter. Sommige gebruiken diepvries aardbeien, maar dat zou ik sterk afraden. Die hebben namelijk een veel minder uitgesproken en zoete aardbeismaak. Hoe je concreet te werk gaat? Doe 4 goede scheppen crushed ice in een blender, samen met alle andere ingrediënten. De aardbeien ontdoe je best van het kroontje en snij je in twee om het blenden te bevorderen. Maal alles even tot je een egale rode drank krijgt met de textuur van een slushee. Serveren boven een (gekoeld) daiquiriglas en afwerken met een extra halve aardbei en eventueel wat verse munt. Tot slot rest je enkel nog een plek in de zon te zoeken voor deze heerlijke strawberry daiquiri!

2 comments

  1. Hi Jull

    Thanks for the feedback, always nice to see a new strawberry daiquiry fan!
    If you are looking for other easy and quick fix cocktail recipes, feel free to check ’em out.

    But remember, don’t drink and drive 🙂

    Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *