negroni

Negroni

negroni

De Negroni, een bitterzoete symfonie

De Negroni is een Italiaans aperitief dat niet weggelegd is voor de echte zoetekauwen onder ons. Het is namelijk een vrij bittere cocktail waar, op een sinaasappelschijfje als garnering na, geen extra toevoegingen bij zijn die het drankje iets zoeter kunnen maken. De bittere smaak komt voort uit de drie verschillende dranken die samen deze bijzonder smaakvolle cocktail vormen. En de sterren die de Negroni cocktail zo wonderlijk vorm geven zijn: Gin, Campari en rode Vermouth! Applaus!

Er bestaan overigens verschillende varianten van de Negroni, denk maar aan de Americano (hetzelfde recept, maar dan soda water in plaats van gin) en de Sbagliato (hetzelfde als de Americano, maar dan met prosecco in plaats van soda water). Aangezien er dagelijks overigens nieuwe gin soorten verschijnen, kan je hier ook mee spelen bij het bereiden van je Negroni. Ben je fan van de cocktail, maar mag het toch iets zoeter? Probeer dan ipv een gewone London Dry gin misschien eens een Old Tom gin te gebruiken. Hierdoor behoud je het originele smakenpallet van de Negroni, maar maak je hem wel iets toegankelijker.

Wil je het geheel een beetje opleuken, aarzel dan niet om in deze cocktail te gaan spelen met garneringen. Hoewel de kracht van de Negroni in de stijlvolle eenvoud zit, kan je er toch voor kiezen om een aantal extraatjes te gaan toevoegen. Zo kan je opteren om samen met het sinaasappelschijfje een kaneelstokje te gaan toevoegen aan de cocktail. Als je voor echt uitgesproken smaken bent, dan kan je zelfs een steranijsje - al dan niet in brand gestoken - gaan gebruiken. Het recept hieronder is een goede leidraad voor de basis, maar experimenteren staat uiteraard vrij. Enjoy!

Ingrediënten Negroni

3 cl rode vermouth

3 cl gin

3 cl Campari

1 sinaasappelschijfje

Ijsblokjes

Bereiding Negroni

Als je de juiste ingrediënten en verhoudingen hebt, dan is een Negroni maken eigenlijk een koud kunstje. Over koud gesproken (een fabelachtig mooie overgang al zeg ik het zelf), je begint ook hier best weer met het koelen van het glas. Laat de ijsblokjes kortstondig rondwalsen in het glas en giet vervolgens het overtollige smeltwater weg. Zo maak je de cocktail toch nog een beetje frisser. Je zou ook de gin, vermouth en Campari fris kunnen zetten, maar dan ga je de aroma's meer "inkapselen". Als je gewoon het glas koelt en vult met ijsblokken heb je een licht gekoelde drank én komen de smaakmakers volledig tot hun recht. Na het koelen van het glas voeg je een voor een de dranken toe en werk je af met een sinaasappelschijfje, dat je lichtjes inkerft met een mesje. Zo komen ook de sinaasappelaroma's vrij die zeer mooi samengaan met de Campari en rode vermouth. Laat het smaken!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *