caipirosa

Caipirosa

caipirosa

Caipirosa, de zoete variant van een klassieker

De caipirosa is een cocktail waarvan maar weinigen het bestaan zullen kennen. Veel bekender is immers de oorspronkelijke vodka cocktail die bekend staat als de caipiroska. Deze Russische versie van de caipirinha maakt gebruik van vodka in plaats van cachaça (je weet wel, die drank die niemand elegant kan uitspreken). Met de caipirosa gaan we nog een stap verder in het opwaarderen van het recept. Waar het voor de caipirinha en de caipiroska eindigt bij limoen, rietsuiker en drank, wordt er bij de caipirosa nog een aardbeiencoulis toegevoegd. Dit maakt de cocktail zo mogelijk nog zomerser.

Het toevoegen van aardbeien zorgt niet alleen voor een vrolijker kleurtje, maar maakt de cocktail ook iets zoeter. Dat laatste hangt echter wel af van het type aardbeien dat je gebruikt. Beslis je om een caipirosa te maken in de winter, dan is de kans klein dat de beschikbare aardbeien heerlijk zoet zullen zijn. Wacht je tot de zomermaanden dan is dit uiteraard helemaal anders. Hoewel het verspilling kan lijken om verse aardbeien te gebruiken bij het maken van cocktails kan ik je verzekeren dat je het je niet zal betreuren eens je een verse caipirosa kan proeven in een zalig zomerzonnetje.

Niets weerhoudt je er overigens van om ook te experimenteren en te variëren met het hiernaast beschreven caipirosa recept. Probeer gerust de aardbeiencoulis te vervangen door een op basis van frambozen, slecht kan dat zeker niet zijn. Indien je een goede variant gevonden hebt, aarzel dan niet om je vondst hieronder te delen!

Ingrediënten

Aardbeiencoulis:

6 aardbeien

sap van 1/4 limoen

1 tl suikersiroop

Extra:

5 cl vodka

sap van 2/4 limoen

2 tl rietsuiker

crushed ice

Bereiding

1. Aardbeiencoulis

Voor de aarbeiencoulis die je onder de cocktail mengt, doe je de aardbeien in een apart schaaltje, samen met het limoensap en de suikersiroop. Dan plet je de ingrediënten met een mudler (boodschap van algemeen nut: verwijder de kroontjes eerst van de aardbeien) en roer je alles goed om tot een egale coulis.

2. Caipirosa

Je neemt een halve limoen die je doorsnijdt van boven naar beneden (en niet gewoon halveren zoals wanneer je hem zou uitpersen). Daarna snij je dit deel in 6 gelijke delen en doe je deze in een mojitoglas. Bestrooi met de rietsuiker en kneus de limoenen zachtjes met een mudler. Voeg vervolgens de vodka toe en roer duchtig zodat de suiker, vodka en het limoensap goed in elkaar oplossen. Nu is het moment aangebroken om de coulis toe te voegen aan het mengsel. Roer nog een laatste keer alles om tot een homogene drank. Werk af met het crushed ice en eventueel een muntblaadje, moest je daar zin in hebben. Vodka, aardbeien en limoen, de "geheime" ingrediënten voor een fantastische Caipirosa!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *