Whisky Cocktails

 

WHISKY COCKTAILS

Whisky is een drank waar een echte liefhebber van kan genieten. Een klein tumblerglas vullen met whisky en dan op een gezellige avond genieten voor het haardvuur met een goed boek in de hand lijkt dan ook de ideale gedistingeerde setting. Zoals je ziet, zijn er volgens de kenners en levensgenieters bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen bij het drinken van een goede whisky. Het toevoegen van ijs aan deze godendrank wordt vaak al aanzien als heiligschennis. Je kan je voorstellen hoe men dan zou reageren op het concept van 'whisky cocktails'...Laat je hier echter niet door tegenhouden. Cocktails met whisky zijn een ware verrijking voor je culinaire smakenpallet. Door de volle smaak en het eigenzinnige, rokerige karakter is whisky een perfecte basis om cocktails mee te gaan bereiden.

De meest stijlvolle cocktails die er circuleren zijn op basis van whisky. Denk maar aan klassiekers zoals de Manhattan die steevast in Godfather-scenes terugkeert. Door een combinatie met allerlei bitters, apertief- of degustiefwijnen en zelfs citrusvruchten - denk bijvoorbeeld aan een klassieker zoals de Whisky Sour - kan je een hemels drankje bekomen. Let bij het experimenteren echter wel op wat je allemaal samenvoegt, want je komt al rap aan een aanzienlijk alcoholpercentage. Bekijk hieronder welke whisky cocktails er zoal voorhanden zijn en aarzel niet om te experimenteren! Om echter niemand te veel tegen de schenen te schoppen, raad ik wel aan dat je hier niet de meest exclusieve whisky's voor gebruikt...

Cocktails op basis van whisky

Een eigen brouwsel met verrassend resultaat. De Gentleman's Potion combineert het volle karakter van whisky met de bittere afdronk van Campari. Deze whisky cocktail is een stijlvol aperitief waarmee je op een eenvoudige manier altijd kan scoren!

De Boulevardier Plus is een heerlijke whisky cocktail die als alternatief geldt voor de populaire Negroni. Het subtiele samenspel van whisky, Campari en rode vermouth zorgt voor een enorm stijlvol aperitief waar je iedereen blijk mee kan maken!