boulevardier plus

Boulevardier Plus

Boulevardier Plus: de weg naar genot

De Boulevardier Plus klinkt allicht niet bekend in de oren, maar is een recept om duimen en vingers bij af te likken. Deze whisky cocktail is een variant op de klassieke Negroni die tegenwoordig fel aan populariteit aan het winnen is. Ook bij deze cocktail mag je je dus aan een licht bitter, maar o zo stijlvol aperitief verwachten. Waar je in de standaard versie gebruik maakt van gin, campari en rode vermouth, gebruik je hier whisky in plaats van gin. Dit maakt het recept minder bitter en geeft het een iets zwaardere smaak en een voller karakter.

Wat maakt deze cocktail nu zo wezenlijk anders? Hoewel je door de 1/3-verhouding geen uitgesproken whisky smaak krijgt, zorgt deze toevoeging wel voor een groot verschil. Het weglaten van de gin en het toevoegen van de neutrale whisky (of Bourbon voor de liefhebbers) zorgt ervoor dat de andere dranken op een nieuwe manier tot hun recht komen. Door de afwezigheid van gin is nu Campari de enige drank die een wezenlijke bitterheid toevoegt aan de Boulevardier cocktail. Het zoete karakter van de rode vermouth komt dan meer naar boven. Of dat is toch de pseudo-culinair wetenschappelijke draai die ik eraan probeer te geven. Hoe jouw ideale Boulevardier recept eruitziet, bepaal je uiteraard volledig zelf. Dit voorbeeld kan een perfecte opstap zijn naar je eigen variant!

 

Ingrediënten

3 cl whisky

3 cl Campari

3 cl rode vermouth

ijs

zeste van sinaasappel

 

Bereiding

Aangezien we geen gekoelde dranken toevoegen aan de Boulevardier cocktail, beginnen we met het gepast koelen van het glas zelf. Even een viertal ijsblokjes laten walsen in een glas en het overtollige smeltwater afgieten. Vervolgens voeg je eenvoudigweg een voor een de dranken toe. Als garnering kan je er  net als bij de klassieke Negroni zeste van sinaasappel aan toevoegen. De schil bevat veel etherische oliën die de specifieke appelsiensmaak goed doen samengaan met de drie dranken. Super eenvoudig, maar heerlijk en waanzinnig stijlvol. Een cocktail om mee uit te pakken!

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *